Президент Хорватії заявив, що санкції проти Росії за війну в Україні не діють

Середа, 1 червня 2022, 09:30

Президент Хорватії Зоран Міланович заявив, що санкції ЄС проти Росії не працюють і розплачуватися за них зрештою будуть європейські громадяни.

Про це він сказав, коментуючи підсумки дводенного саміту ЄС щодо України, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Euractiv.

"Причини, які ЄС навів для того, щоб не вводити газове ембарго, є образою здорового глузду. Чому б не ввести газове ембарго?", - сказав Міланович.

Лідери ЄС на зустрічі в Брюсселі попередили у вівторок 31 травня, що ввести газове ембарго буде набагато складніше, ніж нафтове, і, ймовірно, воно не буде частиною наступного санкційного пакета проти Москви.

"Але санкції не працюють. Рубль не впав, Росія не відчуває фінансового удару, а коли відчує, війна закінчиться. Але ціну за це заплатять європейські громадяни, Путін збереже свою самовдоволену посмішку, а нафта і газ просто підуть в інше місце, бо попит високий", - сказав Міланович.

Прем'єр-міністр Хорватії Андрій Пленкович відкинув оцінку президента Мілановича про те, що санкції проти Росії не є ефективними і лише завдають шкоди європейським громадянам, звинувативши його у допомозі російському агресору.

ЄС запровадить санкції проти 80 російських олігархів - Макрон

"Неправда, що санкції не допомагають, завдяки своїм джерелам енергії Росія фінансує військові операції, в яких щодня гине велика кількість солдатів і мирних жителів", – сказав Пленкович після саміту ЄС у Брюсселі, на якому було ухвалено шостий пакет санкцій, повідомляє 24 sata.

Він додав, що санкції - це питання моралі, і що треба бути на правильній стороні історії. "Уряд то є, я то є, а чи є пан Міланович, нехай себе запитає хорватська громадськість", - сказав Пленкович.

"Ми проводимо політику на користь Хорватії та на користь ЄС, на користь справедливості та солідарності, а якщо він проводить політику, яка, у підсумку, має піти на руку російському агресору, нехай пояснює це громадянам, ми її не проводимо. На жаль, це відбувається місяцями, і це вже не випадковість, це великий жаль і сором для Хорватії", - додав Пленкович.

Нагадаємо, лідери ЄС на саміті, який триває 30-31 травня, ухвалили політичне рішення про запровадження нафтового ембарго проти Росії

Більше у відео: Ембарго, гроші, Орбан, "патріарх" Кирилл: саміт ЄС, що став переможним для України

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: