Російський олігарх програв суд у Франції щодо розкриття даних про його будинок і віллу

Вівторок, 14 червня 2022, 15:31

Російський мільярдер Алексєй Кузьмічов програв судовий процес у Франції - він звинувачував французький уряд у незаконності рішення про розкриття місця розташування його паризького будинку та вілли на Французькій Рів’єрі.

Про це, як пише "Європейська правда", йдеться в публікації RFI

Адреси нерухомості були опубліковані у рамках широкомасштабного блокування російських активів у відповідь на вторгнення Росії в Україну.

Кузьмічов заявляв, що оприлюднення інформації поставило під загрозу життя його сім'ї і намагався призупинити виконання указу, згідно з яким публікувалися адреси.

Державна рада, вищий орган адміністративного правосуддя Франції, відхилила позов, заявивши, що французький регулятор CNIL, який відповідає за питання конфіденційності особистих даних, вважав заходи "пропорційними" та "відповідними" обставинам. 

Суд також вважає публікацію корисною для "запобігання здачі цих активів в оренду або продажу за приватною угодою акцій компаній", які використовуються як інструменти володіння власністю.

Кузьмічов – російський підприємець, один із контролюючих акціонерів-засновників інвестиційного консорціуму "Альфа-Груп". Перебуває під персональними санкціями Євросоюзу.

Крім паризького особняка у VII окрузі столиці, французькі чиновники заблокували його віллу в Сен-Тропе, а також дві яхти, що пришвартовані на півдні Франції, на загальну суму близько 100 мільйонів доларів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: