Німеччина вивчає кількасот свідчень воєнних злочинів Росії в Україні

Субота, 18 червня 2022, 09:11

Федеральне відомство з кримінальних справ Німеччини (ВКА) отримали кілька сотень свідчень воєнних злочинів Росії в Україні.

Про це в інтерв’ю Welt am Sonntag розповів очільник ВКА Хольгер Мюнх, повідомляє "Європейська правда".

Він зазначив, що відомство розслідує не лише безпосередніх виконавців злочинів – тобто російських військових, а й вище військове та політичне керівництво Росії.

"Наша чітка мета – визначити тих, хто відповідальний за звірства, довести їхні дії через наше розслідування і зробити так, щоб вони постали перед судом", – додав Мюнх.

Очільник ВКА пояснив, що слідчі відомства не займаються розслідуванням безпосередньо в Україні, але надають необхідну технічну підтримку.

"У принципі, може бути ситуація, коли ВКА працюватиме на місці. Але для цього спершу потрібен міжнародний мандат і забезпечення безпеки наших співробітників", – зазначив він.

Раніше міністр юстиції Німеччини Марко Бушман заявив, що його країна почала попереднє розслідування воєнних злочинів, скоєних російськими військовими в Україні, та може притягти їх до відповідальності.

Згідно з принципом універсальної юрисдикції, Німеччина може розслідувати воєнні злочини, скоєні в інших державах.

Більше про притягнення до відповідальності за воєнні злочини РФ читайте у матеріалі: 12 друзів проти Росії: як універсальна юрисдикція дозволяє карати за злочини в Україні,

а також: "Щоби довести в суді, що був геноцид, треба "залізти в голову" злочинцю".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.