Посол Німеччини вважає, що Україна "може легко впоратися" з вимогами до кандидатства в ЄС

Понеділок, 20 червня 2022, 18:26

Посол Німеччини в Україні Анка Фельдгузен вважає, що Київ "може легко впоратися" з вимогами, які Європейська комісія висунула для збереження статусу кандидата на членство в Європейський Союз.

Як повідомляє "Європейська правда", про це вона заявила під час брифінгу в Медіа Центрі Україна в понеділок заявила.

"Я думаю, що Україна може легко з ними (вимогами) впоратися, бо насправді це вимоги, які існують уже довгі роки. Є вже прогрес. Можливо, не такий прогрес, якого хотіли б самі українці, особливо в сфері судової реформи. Але Україна не вперше думає, як це можна виконати. І ми, ваші партнери, особливо "Група семи", постійно в контакті про ці питання з українським урядом", – зазначила Фельдгузен.

Дипломат додала, що для неї найважливішим із переліку вимог Єврокомісії є судова реформа.

У ВР заявили, що Україна може пройти шлях від кандидата до члена ЄС "за рік-два"

"Ви, я думаю, досить успішно, здійснили реформу децентралізації – це справді історія успіху. Але судова реформа – це друга реформа, яка справді змінює і буде змінювати країну. Усі ці роки, які я працювала в Україні, я стежила за тими кроками, які вже зробили для проведення судової реформи, і буду робити це й надалі", – сказала вона.

Посол Німеччини наголосила, що "судова реформа ніколи не була простою, але, я думаю, якщо є політична воля, там можна дуже багато зробити".

Нагадаємо, 17 червня Єврокомісія оприлюднила висновки за заявками на вступ до ЄС УкраїниМолдови та Грузії, рекомендувавши надати першим двом статус кандидата.

Водночас для України прописали сім вимог, які вона має виконати, щоб не втратити новий статус і просуватися до наступного етапу процедури.

Детальніше про це - у відеопоясненні ЄвроПравди, а також у статті Кандидат авансом: 7 вимог, які має виконати Україна, щоб ЄС не скасував її новий статус.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.