У Німеччині погодили законопроєкт про спрощені закупівлі для Бундесверу

Вівторок, 21 червня 2022, 17:25

Урядова коаліція Бундестагу – нижньої палати парламенту Німеччини – погодила законопроєкт про спрощення оборонних закупівель, що має прискорити процес придбання озброєння і техніки для Бундесверу.

Як пише "Європейська правда", про це у вівторок заявило міністерство економіки і клімату Німеччини.

Законопроєкт передбачає, що збройні сили Німеччини протягом наступних трьох із половиною років зможуть скористатися спрощеним режимом і укладати контракти на придбання техніки чи обладнання швидше, ніж можливо зараз.

"Це має стосуватися замовлень на постачання військової техніки для безпосереднього посилення Бундесверу і будівельних та ремонтних служб, які безпосередньо пов’язані з ією військовою технікою", – пояснили у міністерстві економіки і технологій Німеччини.

Також узгоджений документ передбачає більш інтенсивну оборонну співпрацю на рівні ЄС, обмеження на співпрацю з компаніями з країн, "які не пропонують достатніх гарантій забезпечення безпекових інтересів Німеччини", прискорення процедури розгляду скарг.

В уряді Німеччини сподіваються, що законопроєкт вдасться ухвалити до літньої перерви в роботі парламенту.

Нагадаємо, канцлер Олаф Шольц оголосив про створення спеціального фонду Бундесверу на 100 млрд євро та дотримання так званої двовідсоткової мети НАТО, яка має бути досягнута в середньому за кілька років, 27 лютого – після того, як Росія вторглася в Україну. 

Але погодити ініціативу вдалося лише наприкінці травня, заручившись підтримкою опозиційної ХДС/ХСС.

10 червня Бундесрат, представницький орган федеральних земель Німеччини, схвалив двома третинами голосів зміни до Основного закону країни задля розширення фінансування Бундесверу. Депутати Бундестагу зробили це тижнем раніше.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: