Прем’єрка Данії виступила в Раді, підтримала статус кандидата в ЄС для України

Вівторок, 21 червня 2022, 18:47

Прем’єр-міністр Данії Метте Фредеріксен звернулася до депутатів Верховної ради, заявивши, що Україна є частиною європейської сім’ї і підтримавши надання їй статусу кандидата на вступ до ЄС.

Запис виступу оприлюднено на каналі Верховної ради, повідомляє "Європейська правда".

"Ви вісім років тому зробили вибір — обрали Європу. Немає жодних сумнівів, Україна — член нашої європейської сім’ї. Ви боретеся проти Росії за вашу свободу" - сказала Фредеріксен.

"Я вітаю ваші прагнення приєднатися до Європейського Союзу, Данія підтримує надання статусу кандидата Україні. Дорога до членства в ЄС може бути тривалою та складною, існують ті вимоги, які треба виконати" - зазначила вона, додавши, що Данія підтримує Україну у кожному кроці.

Прем’єрка також пообіцяла не зупинятися у питанні санкцій проти Росії.

"Разом ми наклали історичні санкції проти Росії, щоби послабити її економіку та Путіна. І ми ще не закінчили. Данія готова далі накладати санкції та чинити тиск проти російської навали та Путіна" - заявила Фредеріксен.

У своєму виступі вона також згадала про поставки зброї.

"Знаю, що зараз вам понад усе треба саме зброя, а не просто розмови. Тому Данія вирішила надавати вам саме зброю та не просто її надавати, а поставляти для того, щоби саме це допомогло подолати Росію" - сказала вона.

"Якщо ми не допоможемо вам, якщо ми не виженемо Путіна, це означатиме, що ми самі не допоможемо собі, бо ваша свобода — наша свобода" - наголосила прем’єрка Данії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: