Прем'єр Ірландії підтвердив підтримку статусу кандидата в ЄС для України

Вівторок, 21 червня 2022, 22:01

Прем’єр-міністр Ірландії Міхал Мартін підтвердив, що підтримає на саміті ЄС цього тижня надання Україні статусу кандидата на вступ.

Про це він написав у Twitter після телефонної розмови з українським президентом Володимиром Зеленським.

"Радий поспілкуватися з президентом Володимиром Зеленським і підтвердити підтримку Ірландією членства України в ЄС на засіданні Європейської Ради цього тижня. Ми є і будемо з Україною на кожному кроці", - йдеться у повідомленні.

Зеленський у свою чергу повідомив, що запросив Мартіна відвідати Україну з першим в історії двосторонніх відносин візитом.

"Провів розмову з Міхалом Мартіном напередодні історичного засідання Європейської ради. Подякував за активну підтримку Ірландією європейських прагнень України й статусу кандидата на членство в ЄС", - написав він.

Раніше стало відомо, що держави-члени Європейського Союзу досягли єдиної позиції щодо надання Україні статусу кандидата на членство напередодні саміту ЄС 23-24 червня.

Нагадаємо, 17 червня Єврокомісія оприлюднила висновки за заявками на вступ до ЄС УкраїниМолдови та Грузії, рекомендувавши надати першим двом статус кандидата. 

Водночас для України прописали сім вимог, які вона має виконати, щоб не втратити новий статус і просуватися до наступного етапу процедури.

Детальніше про це - у відеопоясненні ЄвроПравди, а також у статті Кандидат авансом: 7 вимог, які має виконати Україна, щоб ЄС не скасував її новий статус.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: