Ле Пен заявила, що Макрон пропонував їй створити "уряд національної єдності"

Середа, 22 червня 2022, 13:08

Лідерка правої французької партії "Національне об'єднання" Марін Ле Пен заявила, що президент Франції Емманюель Макрон пропонував їй створення "уряду національної єдності" спільно з його політичною силою "Республіканці".

Про це Ле Пен у середу заявила в коментарі AFP, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на BFMTV.

На питання, чи обговорював Макрон під час зустрічі у вівторок об’єднання її партії та "Республіканців" у парламенті, Ле Пен відповіла: "Так".

Крім того, про нібито наміри Макрона створити "уряд національної єдності" заявив і секретар Французької комуністичної партії Фаб’єн Руссель, який також зустрічався з Макроном у вівторок.

Водночас перший секретар "Республіканців" Олів’є Фор і голова партії Крістіан Жакоб заперечили, що глава держави обговорював із ними такі плани.

Нагадаємо, за підсумками другого туру парламентських виборів блок чинного президента Еммануеля Макрона втратив абсолютну більшість, отримавши 245 місць. Другим за кількістю мандатів став блок лівих Nupes, отримавши 131 місце.

"Національне об’єднання" Ле Пен здобуло 89 місць - майже у десять разів більше, ніж мало досі.

Раніше стало відомо, що французька партія "Республіканці", яка вважалась найреальнішим партнером по коаліції для блоку президента Еммануеля Макрона "Разом", відмовилась від переговорів і планує залишитися в опозиції.

Читайте детальніше: Подвійний удар по Макрону: що змінили вибори у Франції і що це означає для України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.