Французькі десантники здійснили раптову навчальну висадку в Естонії

Четвер, 23 червня 2022, 12:24

Французькі збройні сили провели раптові військові навчання в Естонії, висадивши понад 100 десантників у сусідній з Росією країні.

Про це повідомило міністерство оборони Франції, пише "Європейська правда" з посиланням на агентство АР.

Повітряно-десантна операція у вівторок увечері "дозволила в дуже короткі терміни висадити близько 100 десантників" з 11-ї повітряно-десантної бригади Франції "над районом, що охороняється естонськими солдатами", зазначили у міністерстві.

Прем’єрка Естонії вважає недостатніми чинні плани НАТО із захисту держав Балтії

Поспішно організовані навчання в Естонії були здійснені як акт "стратегічної солідарності" на тлі війни Росії в Україні, додали у відомстві.

"Повітряно-десантна операція демонструє здатність французьких збройних сил втручатися у надзвичайні ситуації та підтримувати союзну країну", - йдеться у заяві міністерства оборони Франції.

Франція була однією з перших країн, яка відправила свої війська на східний фланг НАТО після вторгнення Росії в Україну 24 лютого.

Російський гелікоптер порушив повітряний простір Естонії

Франція має близько 500 військових, дислокованих у Румунії у складі сил швидкого реагування НАТО, і від початку війни відіграє ключову роль у зміцненні сил НАТО на східному фланзі Альянсу.

У травні Франція розгорнула в Румунії систему ППО, яка, за словами НАТО, може забезпечити захист сил, що діють у цьому районі. 

Під час недавнього візиту до французьких військ, дислокованих у Румунії, президент Франції Еммануель Макрон наголосив на прихильності своєї країни "захисту Європи у той час, як знову ведеться війна".

Раніше повідомили, що російські військові моделювали ракетні удари по території балтійської держави.   

Водночас, міністр оборони Естонії заявив, що бачить навіть позитив у перехопленій інформації про те, що РФ моделювала на навчаннях ракетні удари по Естонії, оскільки це допоможе естонцям переконати союзників у тому, що загроза цілком реальна. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.