"Не наша війна": проросійський Додон розкритикував наміри Молдови приєднатися до санкцій

Понеділок, 27 червня 2022, 11:28

Проросійський експрезидент Молдови Ігор Додон розкритикував наміри Молдови приєднатися до західних санкцій проти Росії, заявивши, що це "чужа війна", а Молдова "можливо й ніколи не вступить до ЄС".

Як пише "Європейська правда", про це повідомляє Newsmaker.

Додон заявив, що через "русофобську політику" влади Молдова може "не тільки втратити вигідні економічні відносини з партнерами на Сході, але й ризикує залишитися без частини територій", та додав, що "війна Заходу з Росією - не наша війна".

Він заявив також, що надання Молдові статусу кандидата на членство у ЄС, мовляв, ніяк не зобов’язує її приєднуватися до західних санкцій проти Росії. 

Додон додав, що Молдова не стане членом ЄС "ще кілька десятиліть, а може й ніколи". 

Як відомо, екслідер Партії соціалістів перебуває під домашнім арештом за звинуваченнями у держзраді і незаконному збагаченні, а його майно частково заарештували

Нагадаємо, минулого тижня спікер парламенту Молдови Ігор Гросу заявив про наміри Молдови приєднатися до санкцій Євросоюзу проти РФ.

Заступник голови Радбезу РФ Дмитрій Медведєв після цього пригрозив відрізати газ Молдові і шантажував "росіянами" у Придністров’ї.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: