Зеленський зустрівся із Санду: домовились про нові шляхи транзиту і посилення співпраці

Понеділок, 27 червня 2022, 16:41

Україна та Молдова домовилися про створення нових транзитних шляхів та розширення експортного потенціалу обох країн.

Про це заявив президент Володимир Зеленський на брифінгу у Києві з президенткою Молдови Маєю Санду, пише "Європейська правда" із посиланням на Інтерфакс-Україна.

"Домовилися про створення нових транзитних шляхів, розширення нашого експортного потенціалу. Робитимемо це, зокрема, і шляхом покращення перетину кордону між нашими державами", - заявив Зеленський.

Він також заявив, що Україна та Молдова мають посилювати співпрацю у гуманітарній, економічній, енергетичній та безпековій сферах для протидії російській агресії.

"Ми маємо разом зробити все можливе, щоб російська агресія не могла загрожувати більше ні Україні, ні Молдові, нікому в Європі. На цій основі ми маємо посилювати нашу співпрацю в усіх напрямах: гуманітарна сфера, економіка, енергетика, прикордонна політика та безпека", - сказав президент.

За словами глави держави, Україна та Молдова мають спільні загрози, створені агресією Російської Федерації та російською політикою. "Якщо в загроз одне коріння, то спільними мають бути і наші відповіді", - сказав він.

Санду перед зустріччю із Зеленським відвідала Ірпінь, Бучу та Бородянку.

Про підготовку візиту було відомо заздалегідь, але в Офісі президента відмовлялися заздалегідь підтверджувати будь-яку інформацію з міркувань безпеки. 

Дивіться відеопояснення на Youtube-каналі "Європейської правди" - Молдова з нами чи з РФ у війні? Тверезі пояснення, інсайди та важливі деталі

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.