В МЗС Молдови кажуть, що ЄС не вимагає приєднання до санкцій проти Росії

Вівторок, 28 червня 2022, 10:07

Міністр закордонних справ та євроінтеграції Молдови Ніку Попеску зазначив, що Євросоюз не вимагає від Молдови приєднуватися до санкцій проти Росії.

Як повідомляє Newsmaker, пише "Європейська правда", про це він сказав у телеефірі.

"Ви бачили рекомендації ЄС, пов’язані з реформами… Серед цих сигналів і запитів не йдеться про приєднання до санкцій", - зазначив Попеску. 

За його словами, Молдова обговорює та координує з ЄС свою реакцію на агресію Росії проти України, у тому числі щодо санкцій. "Ця політика не заважає нашому процесу євроінтеграції. І отримання статусу кандидата - найкращий доказ того, що Молдова з нашим підходом до зовнішньої політики рухається до ЄС", - сказав Ніку Попеску.

Він не сказав прямо, що Молдова і далі не збирається приєднуватись до санкцій. 

Водночас у комюніке червневого саміту ЄС є заклик до усіх країн, "зокрема країн-кандидатів", приєднуватись до санкцій.   

Нагадаємо, минулого тижня спікер парламенту Молдови Ігор Гросу заявив про наміри Молдови приєднатися до санкцій Євросоюзу проти РФ.

Заступник голови Радбезу РФ Дмитрій Медведєв після цього пригрозив відрізати газ Молдові і шантажував "росіянами" у Придністров’ї.

Дивіться відеопояснення на Youtube-каналі "Європейської правди" - Молдова з нами чи з РФ у війні? Тверезі пояснення, інсайди та важливі деталі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: