У Молдові проводять обшуки у колишнього глави МВС 

Середа, 29 червня 2022, 10:19

У Кишиневі прокуратура з боротьби з організованою злочинністю та Служба інформації і безпеки проводять обшуки у ексміністра внутрішніх справ часів президентства Ігоря Додона.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на TV8.

"Обшуки проходять у кількох місцях. Правоохоронці здійснюють розслідування щодо колишнього високопосадовця за фактами незаконного збагачення і неправдивих свідчень. При цьому він користується презумпцією невинуватості", - прокоментувала прокурор Маріана Черпець. 

За інформацією TV8, йдеться про Александру Жиздана, який очолював МВС у 2016-2019 роках в уряді Павла Філіпа, під час президентської каденції Ігоря Додона.

Жиздан опинився у фокусі уваги Нацоргану з непідкупності в кінці 2019 року після перевірок у зв’язку з несвоєчасним поданням декларації про майно та особисті інтереси - його запідозрили у тому, що документ містить неправдиву інформацію. Зокрема, Жиздан не зареєстрував деякі доходи на суму понад 53 тисячі леїв та декілька об’єктів нерухомості, у тому числі у Нідерландах, що записані на його дітей. 

Днями антикорупційні органи Молдови також заявили про арешт майна на близько 13 млн доларів у так званій справі про "Ландромат".

Дивіться також: Весело про політику Молдови, і всерйоз про її вагу для України. Додон, Санду, Плахотнюк без цензури

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.