Стефанішина про саміт НАТО: Альянсу бракує рішучості перетнути "червоні лінії" Путіна

Четвер, 30 червня 2022, 17:33

Віцепрем’єр-міністерка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина заявила, що Україна не чекала проривних рішень від саміту НАТО в Мадриді й шукає інші варіанти забезпечення національної безпеки.

Про це Стефанішина сказала в коментарі "Дзеркалу тижня", повідомляє "Європейська правда".

"Ми не думаємо, що навіть сильні, але дипломатичні слова загальної підтримки України у підсумкових документах саміту будуть сприйняті українським народом, який перебуває під прямою загрозою знищення з боку Росії… Нам потрібні дуже конкретні та сміливі рішення самого Альянсу та союзників, спрямовані на зміцнення безпеки та оборони НАТО й України", – зазначила віцепрем’єрка.

"Ми не чекали від НАТО проривних рішень для України на саміті. На жаль, Альянсу не вистачає колективної рішучості перетнути червоні лінії, накреслені Путіним. Тому Україна змушена шукати інші варіанти захисту національної безпеки та безпеки її громадян і готова розглянути прямі гарантії безпеки від різних країн", – додала вона.

Раніше міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що саміт НАТО показав здатність Альянсу ухвалювати "складні, але важливі рішення".

А дипломатичний радник президента Зеленського Ігор Жовква за підсумками саміту зазначив, що Україна вже відповідає стандартам НАТО і зберігає курс на продовження інтеграції.

В Офісі президента України також висловили задоволення затвердженою у Мадриді Стратегічною концепцією НАТО, відзначаючи, що її вдалося змінити на користь України.

Дивіться нове відео ЄвроПравди: Саміт НАТО: головні домовленості та успіх для України. Пояснюємо з Мадрида.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.