Британія оголосила новий пакет підтримки для розслідування воєнних злочинів в Україні

Понеділок, 6 червня 2022, 15:32

Віцепрем'єр Великої Британії Домінік Рааб у понеділок, 6 червня, оприлюднив другий пакет підтримки для розслідування Міжнародним кримінальним судом (МКС) воєнних злочинів в Україні.

Про це повідомила "Європейська правда" з посиланням на пресслужбу британського уряду.

На додаток до фінансування у розмірі 1 мільйона фунтів стерлінгів, наданого раніше цього року, Британія запропонувала групу фахівців з юридичних та поліцейських питань.

Комісія ООН прибуде в Україну для розслідування воєнних злочинів РФ

Серед них - спеціальний офіцер лондонської поліції, що базуватиметься в Гаазі, який забезпечить Міжнародному кримінальному суду швидкий доступ до подальшої експертизи британської поліції та військових. 

Сімох британських юристів, які добре знаються на міжнародному кримінальному праві, запросили допомогти з виявленням доказів та притягненням до відповідальності винних у скоєнні воєнних злочинів осіб.

Головний прокурор МКС Карім Хан і британські міністри зустрінуться, щоб обговорити, як британський досвід може допомогти у виявленні воєнних злочинів в Україні.

"Російські сили повинні знати, що вони будуть притягнуті до відповідальності за свої дії, і світова спільнота працюватиме разом, щоб забезпечити справедливість", - заявив Домінік Рааб.

Наприкінці травня представники групи країн, які працюють над розслідуванням воєнних злочинів Росії в Україні, провели координаційну зустріч в Гаазі на тлі закликів притягнути до відповідальності винних у скоєних звірствах.

Читайте також: 12 друзів проти Росії: як універсальна юрисдикція дозволяє карати за злочини в Україні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: