Посол США відвідала Ірпінь і Бучу

Вівторок, 7 червня 2022, 20:33

Посол США Бріджит Брінк відвідала звільнені після російської окупації Ірпінь та Бучу.

Як пише "Європейська правда", про візит до Ірпеня Бріджит Брінк повідомила у своєму Twitter.

Вона розповіла, що в Ірпені поспілкувалася з людьми, які пережили окупацію. Бріджит Брінк також наголосила на необхідності притягнути до відповідальності причетних до воєнних злочинів. 

Як повідомляє голова Нацполіції Ігор Клименко, посол побувала і в сусідній Бучі, хоча на офіційних ресурсах посольства про це наразі не згадують.

Доповнено: згодом повідомлення опублікувало і посольство, зазначивши, що Бріджит Брінк говорила з правоохоронцями про збір доказів та розслідування скоєних російськими військовими злочинів. 

"Пані Посол на власні очі побачила наслідки окупації російськими військами. Це і братська могила, в якій було поховано 116 місцевих мешканців. Під час ексгумації серед захоронених виявили і тіло поліцейського, якого застрелив ворожий снайпер, коли наш працівник допомагав людям евакуйовуватися… Побачили колишній штаб російських загарбників. І той підвал, де окупанти катували мирних жителів", - пише Клименко у своєму Facebook.

Фото зі сторінки Ігоря Клименка
Фото зі сторінки Ігоря Клименка

Перед цим Бріджит Брінк відвідала аеропорт Гостомеля та Бородянку.

Нагадаємо,  новопризначена посол США Бріджит Брінк прибула до Києва 29 травня. Перед тим, як Сенат затвердив її на цю посаду, США протягом трьох років не мали посла в Україні. 

Читайте також: Посол з грузинською відмовою: хто така Бріджит Брінк, яка очолить дипмісію США в Україні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.