Прокуратура Нідерландів просить довічного ув’язнення підозрюваним в убивстві відомого журналіста

Вівторок, 7 червня 2022, 21:55

Прокуратура Нідерландів у вівторок запросила довічне ув’язнення для двох чоловіків, підозрюваних в убивстві відомого журналіста-розслідувача Пітера де Вріса у 2021 році.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на NOS.

Прокуратура заявила, що вирішила просити про найвищу міру покарання підозрюваним із огляду на практику в інших подібних справах, де з роками почали оголошувати все більш суворі вироки.

"Вплив (убивств) на наше суспільство стає все більшим і більшим. Здається, настала критична мить. А саме: тривале, але тимчасове ув’язнення не призвело до змін", – заявили обвинувачувачі на суді.

На засіданні також виступали діти вбитого журналіста – син Ройс і донька Келлі де Вріси, які переважно говорили про досягнення свого батька й виховання, яке вони отримали.

"Я переконаний, що якби підозрювані попрохали мого батька про допомогу в той вечір (коли його вбили), він би надав її. Натомість вони натиснули на спусковий гачок", – заявив Ройс де Вріс.

Нагадаємо, в липні 2021 року у журналіста Пітера Р. де Вріса кілька разів вистрілив невідомий чоловік близько 19:30 в центрі Амстердама. Через кілька днів журналіст помер від отриманих поранень.

Поліція затримала двох підозрюваних, які перебувають під вартою. Прокуратура не розголошує їхніх повних імен, як і їхньої конкретної ролі в убивстві, яке вважає замовним.

Пітер де Вріс проводив журналістські розслідування і висвітлював безліч гучних справ, в тому числі викрадення пивного магната Фреді Хайнекена в 1983 році.

Вріс раніше перебував під захистом поліції після отримання погроз через його участь в кримінальних справах як журналіста-розслідувача і в суді.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: