Кулеба визнав, що із вилучення російських активів на Заході з’явилися проблеми

Середа, 8 червня 2022, 12:41

Низка західних країн мають проблеми з ухваленням рішень про експропріацію арештованих активів держави-агресора.

Про це, як повідомляє кореспондент "Європейської правди", заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба на пресконференції у середу.

За словами міністра, передусім відчувається потреба мати "політичну волю" для подальших кроків з передачі Україні заморожених суверенних активів РФ.

"Деякі країни мають достатньо ентузіазму щодо арешту активів, але вони обережно ставляться до передачі Україні, бо вони банально стережуться, що Росія у відповідь арештує та експропріює їхні активи у Росії", – пояснив міністр.

Кулеба визнав, що окрім бажання, потрібні також судові рішення, що полегшать вилучення російського майна в обхід суверенного імунітету, і які саме рішення будуть достатні для цього – наразі неясно.

"Потрібні судові рішення. Питання, як до цих судових рішень приходити. Є пропозиція Євросоюзу криміналізувати обхід санкцій – це добра ідея", – наголосив він

"Але насамперед треба, щоби кожна країна ухвалила відповідне законодавство. Для цього треба та сама політична воля", – пояснив міністр.

Про проблеми з вилученням коштів дивіться інтерв’ю ексзаступника міністра юстиції.

Детальніше читайте також у статті "Агресор з підірваним імунітетом: як суди спрямовують гроші Росії на компенсацію втрат від війни"

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: