Міністр юстиції Німеччини підтримав використання активів олігархів РФ для відновлення України

Четвер, 9 червня 2022, 13:12

Міністр юстиції Німеччини Марко Бушманн виступив за експропріацію майна російських олігархів та використання їх активів для відновлення України. 

Про це він сказав у четвер у кулуарах зустрічі міністрів ЄС у Люксембурзі, пише "Європейська правда" з посиланням на Bild.

За його словами, у випадку приватних активів обов'язковою умовою є доказ у суді причетності підозрюваних до воєнних злочинів чи незаконних воєнних дій.

Бушманн заявив, що Росія несе відповідальність за жахливі збитки, завдані війною Україні. 

"Відновлення країни коштуватиме великих грошей. Україна не зможе зробити це самотужки. Тому нам треба обговорити, як залучити до цього Росію", - зауважив міністр.

Минулого місяця Європейська комісія запропонувала кваліфікувати обхід санкцій як кримінальний злочин у всіх країнах ЄС. У таких випадках може бути застосована процедура експропріації щодо олігархів.

Раніше глава МЗС України Дмитро Кулеба заявив, що низка західних країн мають проблеми з ухваленням рішень про експропріацію арештованих активів держави-агресора.

Кулеба визнав, що окрім бажання, потрібні також судові рішення, що полегшать вилучення російського майна в обхід суверенного імунітету, і які саме рішення будуть достатні для цього – наразі неясно.

Про проблеми з вилученням коштів дивіться інтерв’ю ексзаступника міністра юстиції.

Читайте також: "Нафта в обмін на продовольство" та інші шляхи покарати Росію

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.