В Єврокомісії розповіли, коли буде готовий висновок щодо кандидатства України

Четвер, 9 червня 2022, 14:40

В Єврокомісії заявили, що колегія скоріше за все розгляне проєкт висновку щодо заявок на вступ до ЄС України, Молдови та Грузії 17 червня.

Про це заявив представник Єврокомісії Ерік Мамер, повідомляє "Європейська правда".

"Це питання буде обговорюватися лідерами на наступному саміті. Колегія комісарів матиме орієнтовні дебати з цього питання наступного понеділка, після цього буде щотижневе засідання колегії єврокомісарів у середу. Це (розгляд проєкту висновку – ред.) не станеться 15 червня, а радше 17 червня у п’ятницю" - сказав він.

За словами Мамера, орієнтаційні дебати потрібні для обговорення проблеми з політичної точки зору перед тим як буде представлено офіційну пропозицію.

Саміт ЄС відбудеться 23-24 червня.

Нагадаємо, Європарламент підтримав резолюцію із закликом надати Україні статус кандидата на вступ до ЄС, а також якнайшвидше надавати Україні необхідну зброю.

Нагадаємо, 28 лютого, за 4 дні після початку російської агресії, Україна офіційно подала до Брюсселя заявку про вступ до ЄС та висловила сподівання, що ЄС, зважаючи на обставини, зможе швидко розпочати процедуру.

Детально процедуру вступу України до ЄС читайте у статті Кандидатський максимум: як Єврокомісія планує просувати Україну до членства у ЄС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.