Парламент Португалії вже втретє намагається легалізувати евтаназію

Четвер, 9 червня 2022, 23:20

Парламент Португалії у четвер проголосував за легалізацію евтаназії – це вже третя за останній рік спроба ухвалити це рішення, тоді як попередні дві заблокували Конституційний суд і президент країни.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на АР.

На засіданні в четвер португальські депутати підтримали одразу чотири законопроєкти про легалізацію евтаназії: один, внесений владною Соціалістичною партією, схвалили 128 депутатів, 88 були проти, решта три, від менших лівоцентристських партій, здобули схожу підтримку.

Законопроєкти визначають поняття евтаназії – введення лікарем пацієнтові летального препарату, а також асистованого суїциду, який відбувається за згоди медичного фахівця, але без його безпосередньої участі.

Чотири законопроєкти тепер будуть опрацьовуватися в комітетах, після чого їх, найімовірніше, об’єднають в один, який знову винесуть на голосування. Цей процес може тривати місяці.

Це вже третя спроба законодавців Португалії легалізувати евтаназію в країні. У березні 2021 року Конституційний суд заблокував документ, пославшись на його нечіткі формулювання. У листопаді 2021 року з тієї ж причини закон заветував президент Марселу Ребелу де Соуза.

У новому законопроєкті урядова партія додала формулювання, за якого дозволяються евтаназія та асистований суїцид – а саме в "ситуації нестерпного страждання, в разі однозначної вкрай серйозної травми або серйозного та невиліковного захворювання".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: