Хаос в аеропортах: Lufthansa готує нову хвилю скорочення авіарейсів

Неділя, 10 липня 2022, 16:47

Німецька авіакомпанія Lufthansa готує чергову хвилю скасування рейсів через брак персоналу.

Про це повідомило агентство Bloomberg, пише "Європейська правда".

За словами представника, найбільша авіакомпанія Європи готується скасувати приблизно п'яту частину вильотів зі своїх вузлових аеропортів у Франкфурті та Мюнхені у визначені дні наступного тижня.

У Німеччині злетів попит на далекі залізничні рейси через хаос з авіарухом

Мета скасування - забезпечити стабільний план польотів, точну кількість скасованих рейсів ще не визначено.

Lufthansa скасувала загалом 3100 рейсів минулого місяця після того, як спалах коронавірусної інфекції посилив брак персоналу.

Профспілки заявляють, що зниження заробітної плати та непривабливі умови праці відлякують нових співробітників. 71-річний голова компанії Карл-Людвіг Клей визнав, що ці проблеми - найсерйозніші, які він бачив за всю свою кар'єру.

Авіакомпанії та аеропорти зіткнулись з хаосом і затримками рейсів, не зумівши належно вийти з пандемії коронавірусу з обмеженою кількістю персоналу.

Нідерландська авіакомпанія KLM днями заявила, що змушена скасувати до 20 щоденних рейсів на європейських напрямках до кінця серпня через брак персоналу.

Франкфуртський аеропорт, найбільш завантажений авіатранспортний вузол Німеччини, зіткнеться зі збоями в роботі у найближчі місяці

Також у Німеччині другий місяць поспіль зростає пасажиропотік на залізниці через те, що все більше людей обирають таку альтернативу на тлі постійних проблем з авіарейсами. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.