Глава МЗС Німеччини про газ з РФ: готуємося до усіх сценаріїв

Понеділок, 11 липня 2022, 10:27

Міністерка закордонних справ Німеччини Анналена Бербок зазначила, що уряд ФРН готується "до усіх сценаріїв" з постачанням російського газу.

Як пише "Європейська правда", її слова наводить Spiegel.

Анналена Бербок зазначила, що Росія поводиться непередбачувано не лише у питанні війни в Україні, але й загалом, у тому числі в постачанні енергоресурсів.

"З огляду на це, ми готуємося до різних сценаріїв", - сказала вона. 

Бербок запевнила, що уряд подбає про те, щоб подальше скорочення постачання газу не створило нової нерівності у суспільстві.

Водночас вона відкинула заклики продовжити термін експлуатації ще діючих у Німеччині АЕС.

Керівник Федерального агентства з мереж (Bundesnetzagentur, BNetzA) Німеччини Клаус Мюллер прокоментував, що ситуація з постачанням російських енергоресурсів залишається невизначеною і краще економити газ вже зараз.

"З Росії надходять дуже різні сигнали. З одного боку, речники Кремля кажуть, що з турбіною від Siemens можна буде отримувати значно більше, але є і дуже войовничі заяви. Тож, направду, ніхто не знає, чого чекати", - сказав він.

Нагадаємо, з 11 липня Німеччина перестала отримувати російський газ через "Північний потік-1" - газопровід перекрили нібито для планових робіт, які мають тривати 10 днів. Водночас в уряді побоюються, що за політичним рішенням Кремля ці роботи можуть затягнутися на невизначений час. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: