Глава МЗС Нідерландів підтримав ідею Спецтрибуналу щодо воєнних злочинів РФ в Україні

Четвер, 14 липня 2022, 17:09

Західним країнам необхідно розглянути питання про створення спеціального трибуналу для розгляду воєнних злочинів, скоєних в Україні, щоб запобігти їх безкарності.

Про це заявив у четвер міністр закордонних справ Нідерландів Вопке Хукстра, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Reuters.

"Це варто розглянути, як я розумію, ми повинні заповнити вакуум. Міжнародний кримінальний суд не має юрисдикції", – заявив Хукстра за підсумками міжнародної конференції про можливості судового переслідування воєнних злочинців в Україні.

"Тож я можу уявити, що ми дійсно розглянемо можливість створення такого трибуналу. Напевно, це буде нелегко, але ми будемо намагатися допомогти Україні, де зможемо" - сказав міністр.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба у четвер також закликав створити Спеціальний трибунал для притягнення вищого військового та політичного керівництва Російської Федерації до відповідальності і назвав 5 його параметрів.

Як повідомлялося, міністр юстиції Німеччини Марко Бушманн очікує, що на розслідування воєнних злочинів, скоєних російськими військами в Україні, піде багато років.

Читайте також: Трибунал не тільки для Путіна: як реально покарати еліту РФ за агресію проти України

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.