В Угорщині посилять військові навчання через "нескінченну війну" в Україні та мігрантів

Четвер, 14 липня 2022, 17:29

Міністр національної оборони Угорщини Кристоф Шалай-Бобровницький у середу розпорядився привести збройні сили країни в стан підвищеної бойової готовності й провести військові навчання в різних регіонах.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на 24.hu.

За словами міністра, безпека угорців є "найбільш важливою річчю" для уряду країни, а на тлі "нескінченної війни" в Україні та незаконного переміщення мігрантів на півдні Угорщини потрібно "випереджати події".

Шалай-Бобровницький додав, що в межах заходів із підвищеної готовності збройних сил Угорщини солдати будуть відпрацьовувати "базові навички": використання зброї та групові маневри, збільшиться кількість військових конвоїв і військових літаків.

Окремо угорський міністр відзначив рішення з 2016 року здійснити реформу угорського війська, яка дозволила розвинути його і "постійно приносить плоди".

Нагадаємо, наприкінці травня прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан оголосив про надзвичайний стан через війну в Україні.

А в червні уряд Угорщини своїм указом розширив територію, на якій дозволене перебування військ НАТО, на всю територію країни. Війська також можуть здійснювати перекидання, проводити військові навчання та тренування в будь-якому місці.

Читайте також: "Це не наша війна"? Що означає угорський підхід до агресії РФ проти України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.