Аварія українського літака в Греції: на базі консульства створено оперштаб – МЗС

Неділя, 17 липня 2022, 10:24

У зв’язку з аварією українського літака Ан-12 у Греції за дорученням міністра закордонних справ Дмитра Кулеби було створено оперативний штаб на базі консульства України в грецьких Салоніках.

Як повідомляє "Європейська правда", про це у Facebook повідомив представник МЗС Олег Ніколенко.

"На доручення міністра закордонних справ Дмитра Кулеби на базі консульства України в Салоніках створено оперативний штаб. На місце катастрофи вже прибули українські консули, які взаємодіють із рятувальниками та правоохоронцями Греції задля з‘ясування усіх обставин інциденту. Нині тривають рятувальні роботи і пожежогасіння", – зазначив він.

Для родичів членів екіпажу розбитого літака МЗС України відкрило гарячу лінію: +38 044 238 1588.

Нагадаємо, біля міста Кавала, що на півночі Греції, в ніч проти неділі розбився український літак Ан-12, який здійснював комерційний рейс із Сербії до Йорданії.

Генеральний директор української компанії-перевізника Meridian Денис Богданович підтвердив загибель вісьмох членів екіпажу Ан-12. Усі вони були громадянами України.

Міністр оборони Сербії Небойша Стефанович заявив, що український літак перевозив 11,5 тонн оборонної продукції сербського виробництва до Бангладеш.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.