У Латвії звільнили поліцейську, пов’язану з нападом на демонстранта з українським прапором

Понеділок, 18 липня 2022, 16:13

Державна поліція Латвії звільнила інспектора кримінальної поліції, яка не запобігла порушенню закону, коли її співмешканець напав на демонстранта в Ризі та побив його за носіння українського прапора.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє портал Delfi.

Подруга нападника працювала в Держполіції. Під час нападу чоловіка на юнака вона знаходилася поряд, але не втручалася у те, що відбувалося. У поліції розпочали службову перевірку, а жінку тимчасово усунули від виконання обов'язків.

18 липня, у Twitter-акаунті Державної поліції з'явилося повідомлення, що, починаючи з понеділка, співробітницю поліції усувають з посади у зв'язку з невиконанням основних обов'язків працівника поліції та порушенням етичних норм.

У службі внутрішньої безпеки (IDB) підтвердили, що за фактом бездіяльності посадової особи в прокуратурі порушено кримінальне провадження.

Нагадаємо, вдень 20 травня у Ризі близько 5000 людей взяли участь у ході "За звільнення від радянської спадщини", яка фактично стала реакцією на події довкола радянського пам'ятника у парку Перемоги в Ризі. За даними поліції, у зв’язку з подією затримали вісім осіб.

Інцидент із побиттям стався неподалік від маршруту демонстрації. Чоловік вийшов зі свого BMW і вдарив хлопця з накинутим на плечі прапором України, після чого поїхав з місця події. 

Поліція почала розслідування і встановила авто і особу нападника. У ніч проти 21 травня підозрюваного 1984 року народження затримали, знайшовши його на горищі будинка за місцем проживання. Також з’ясувалося, що він змінив номери на своєму автомобілі, напевно, сподіваючись приховати місцеперебування.

Кримінальне провадження відкрили за статтею про хуліганство, пов’язане із завданням тілесних ушкоджень.

Суд присудив нападнику 200 годин примусових громадських робіт, а також 6034 євро штрафу за завдання моральної шкоди.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.