У Хорватії арештували пару, яка поцупила в іспанському ресторані вино на 1,6 млн євро

Середа, 20 липня 2022, 17:13

У Хорватії після дев’ятимісячної міжнародної поліцейської операції детективи арештували пару "експертів-злодіїв", звинувачених у крадіжці 45 пляшок вина вартістю понад 1,6 мільйона євро з іспанського ресторану.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє Guardian.

У жовтні 2021 року чоловік і жінка, які зупинялися в готелі та ресторані Atrio в Касересі, на південному заході Іспанії, викрали десятки пляшок дорогого французького вина, у тому числі Château D'Yquem 1806 року, під час крадіжки, яка потрапила в заголовки газет по всьому світу.

У своїй заяві національна поліція Іспанії заявила, що "ретельно спланована" крадіжка почалася з того, що жінка використала фальшивий швейцарський документ, щоб забронювати номер у готелі. Чоловік і жінка розмовляли англійською і справляли враження витонченої пари. Вони зареєструвалися в готелі та вечеряли у його ресторані. Вони попросили працівника на стійці реєстрації готелю подати їм ще їжі, і коли той пішов на кухню, залишивши без нагляду монітори відеоспостереження, чоловік прослизнув у підвал і вкрав пляшки.

Пара виїхала наступного ранку, розплатившись кредитною карткою і поїхавши з сумками, повними пляшок.

"Після численних розслідувань як в Іспанії, так і в інших країнах офіцерам вдалося ідентифікувати двох підозрюваних, відзначивши високий ступінь професіоналізму, спеціалізації та ідеального планування, які були використані для крадіжки", — йдеться в заяві поліції.

За словами поліції, подружжя покинуло Іспанію через кілька днів після крадіжки і так багато переїздило по Європі, що офіцерам було важко їх вистежити. Зрештою їх вистежили на кордоні між Чорногорією та Хорватією та заарештували в Хорватії завдяки спільній поліцейській операції за участю Інтерполу та Європолу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: