У партії прем’єра Саксонії відмежувались від його пропозиції "заморозити" війну в Україні

Середа, 20 липня 2022, 17:39

Християнсько-соціальний союз який утворює опозиційний альянс з Християнсько-демократичним союзом відмежувався від заяв прем'єр-міністра Саксонії Міхаеля Кречмера щодо подальших відносин з Росією.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє Spiegel.

"Міхаель Кречмер займає особливу позицію. Він може стверджувати це для себе. Але це не позиція ХДС і ХСС", – сказав керівник регіональної групи ХСС Александер Добріндт на початку літніх зборів депутатів Бундестагу від ХСС у верхньофранконському монастирі Банц.

Раніше Кречмер заявляв, що Німеччина повинна виступити посередником у війні між Росією та Україною і забезпечити, "щоб ця війна була заморожена". Крім того, він наполягає на збереженні закупівлі російської сировини.

"Ми дуже чітко говоримо, що підтримуємо Україну у здійсненні її права на самооборону. І ми закликаємо федеральний уряд робити більше, щоб забезпечити додаткові поставки озброєнь", – підкреслив Добріндт.

Як повідомлялося, нещодавно звільнений посол України в Німеччині Андрій Мельник відповів прем’єру німецької землі Саксонія Міхаелю Кречмеру, який виступив за "заморожування" війни в Україні та закликав федеральний уряд змінити політику.

"Перепрошую, пане Кречмере, але українці виступають за те, щоб засунути вашу голову в морозильник, щоб охолодити ваші гарячі російські фантазії. Ваше постійне загравання з воєнним злочинцем Путіним огидне", – написав Мельник у Twitter.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.