Австрія не сприйме ультиматумів РФ і продовжить підтримку України – глава МЗС

Середа, 20 липня 2022, 18:21

Міністр закордонних справ Австрії Александер Шалленберг під час візиту до Києва в середу заявив, що Відень відкидає бачення світу крізь призму ультиматумів Росії, й запевнив у подальшій підтримці України.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на "Інтерфакс-Україна".

"Усі ми хочемо миру, і особливо – ті люди, які страждають в Україні. Але я маю чесно сказати, що мир і рішення не можна нав'язати. Це має бути рішення, яке ухвалював би народ України. Ми не сприймемо світ у вигляді ультиматумів із боку Росії", – наголосив Шалленберг.

Він нагадав, що Австрія й раніше допомагала Україні – зокрема разом із Польщею прийняла найбільшу кількість українців, виділила 80 мільйонів євро на гуманітарну допомогу й передала 90 тисяч тонн обладнання.

"Ми продовжуватимемо надавати цю допомогу, продовжуватимемо приймати дітей із раковими захворюваннями на лікування, і ми робитимемо все можливе для того, щоб припинити цю війну і щоб припинити страждання українського народу", – додав міністр.

Водночас, за словами Шалленберга, треба гарантувати, щоб воєнні злочини РФ не залишилися безкарними.

Нагадаємо, глава МЗС Австрії та міністр закордонних справ Чехії Ян Ліпавський прибули до Києва в середу. Вони побували на Київщині, зруйнованій внаслідок дій російських військ, а також зустрілися з Володимиром Зеленським і Дмитром Кулебою.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.