Круїзні компанії адаптуються до заборони на вхід лайнерів до Венеційської лагуни

Понеділок, 25 липня 2022, 21:07

Круїзна компанія, наскільки відомо, вперше використала дрібні човни для перевезення своїх пасажирів на екскурсію по Венеції після того, як лайнерам заборонили заходити у Венеційську лагуну.  

Як пише "Європейська правда", про це повідомляє The Guardian.

300-метровий лайнер Norwegian Gem норвезької туристичної фірми став на якір за межами Венеції. Його 1500 пасажирів відвезли у місто на площу Св. Марка кількома легкими човнами, а ввечері забрали звідти назад. Човни надала портова адміністрація.

Торік Уряд Італії схвалив указ, який забороняє великим круїзним лайнерам заходити до Венеційської лагуни, поставивши вимоги жителів і культурних організацій вище за вимоги туристичної індустрії. Більшість туроператорів після того почали ставати на якір у Трієсте або Равенні, а тим, хто хотів подивитися на Венецію, пропонували автобусну поїздку. 

Від радника керівництва Венеції з питань туризму після цього пролунав коментар, що екскурсії "наскоком" - це не той тип туризму, у якому зацікавлене місто. Він висловив сподівання, що модель, застосовану лайнером, не почнуть використовувати інші компанії. 

Водночас, в уряді Італії від початку не відкидали подібної альтернативи - зокрема, шукали охочих взятись за спорудження за межами міста спеціального терміналу, де могли би ставати великі лайнери. 

Якщо експеримент норвезького лайнера почнуть використовувати інші оператори, поки не зрозуміло, чи доведеться короткочасним гостям у човнах сплачувати за відвідини міста з січня 2023 року згідно з новим правилом, яке запроваджує квиток для усіх одноденних гостей.  

Близько 80% туристів приїздять до Венеції на один день і в місті невдоволені цією тенденцією, тому що люди утворюють великі натовпи, але приносять до міського бюджету в рази менші кошти, ніж ті, хто залишається принаймні на одну ніч. 

Нагадаємо, нещодавно влада Венеції закликала туристів пити воду з фонтанів, а не бутильовану воду, оскільки через пластикові пляшки у місті залишається багато сміття.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.