У парку в Брюсселі відкрили мініатюру Монументу Незалежності України

фото, доповнено 21:35
Вівторок, 26 липня 2022, 21:02

У брюссельському парку "Міні Європа" у вівторок відбулась офіційна церемонія відкриття мініатюри Монументу Незалежності України, який розташований у самому серці Києва.

Як пише "Європейська правда", про це повідомило міністерство закордонних справ України.

Зазначається, що втілити ініціативу вдалося за рахунок співпраці посольства України в Бельгії та керівництва парку "Міні Європа".

 
Фото: посольство України в Бельгії

"Це вперше в історії парку представлена інсталяція держави, яка не є членом ЄС. Це є дуже символічно для нашої країни та означає, що незабаром Україна стане повноправним членом ЄС", – зазначила в коментарі "Європейській правді" тимчасова повірена у справах України в Бельгії Наталія Аношина.

Вона додала, що такий безпрецедентний крок із розміщення української мініатюри було вжито парком на знак солідарності з Україною та підтримки у боротьбі проти російського агресора.

 
Фото: посольство України в Бельгії

В МЗС висловили впевненість, що "цей символічний крок у вигляді української мініатюри серед держав-членів ЄС обов’язково матиме своє практичне втілення у вигляді офіційного набуття Україною членства в ЄС".

Нагадаємо, в червні Європейська рада надала Україні та Молдові статус кандидатів на членство в Європейському Союзі.

Нещодавно єврокомісар з питань розширення ЄС Олівер Варгеї заявив, що війна Росії проти України отверезила дебати навколо процесу розширення Євросоюзу і виявила необхідність прискорити процедури, фактично зупинені попередньою комісією.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.