Експрезиденту Молдови Додону продовжили домашній арешт – і дозволили спілкуватися лише із сім'єю

П'ятниця, 29 липня 2022, 19:58

Апеляційна палата Кишинева в п’ятницю відмовила в клопотанні колишнього президента Молдови Ігоря Додона і залишила його під домашнім арештом у справі про корупцію, незаконне збагачення і державну зраду.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на NewsMaker.

Як повідомив журналістам прокурор у справі Додона Петр Ярмалюк, Апеляційна палата Кишинева відхилила апеляцію адвокатів Додона проти продовження його домашнього арешту.

"Обвинуваченому заборонено залишати свій будинок, спілкуватися з кимось, окрім членів своєї сім'ї та своєї матері", – додав він. Сам Додон пов'язав заборону з прагненням обвинувачення не допустити його спілкування зі ЗМІ, переважно російськими.

Під час розгляду апеляції перед будівлею суду відбувався протест, учасники якого вимагали звільнити експрезидента Молдови.

Нагадаємо, 26 травня Ігоря Додона помістили під домашній арешт на 30 діб, 21 червня цей строк продовжили ще на місяць, а 21 липня – ще на 30 днів. Йому ставлять у провину пасивну корупцію, незаконне збагачення, держзраду і фінансування політичної партії злочинним угрупованням.

У Кремлі, коментуючи справу Додона, заявили, що стурбовані "переслідуванням прихильників дружніх відносин з РФ".

Усі звинувачення проти Додона пов'язані з так званою справою про "кульок".  Історія Додона та "кулька", який йому передав екслідер Демпартії Володимир Плахотнюк, розпочалася у 2019 році. 

Читайте більше про цю справу: Зрада президента: як Молдова дійшла до арешту Додона та що це змінить у відносинах з РФ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.