Мельник прокоментував свої слова про Бандеру: я не применшую значення Голокосту

Вівторок, 5 липня 2022, 21:19

Посол України в Німеччині Андрій Мельник заявив, що його висловлювання про Степана Бандеру не означають применшення трагедії Голокосту, як про це заявило посольство Ізраїлю в Берліні.

Як повідомляє "Європейська правда", про це Мельник заявив у Twitter.

"Шановні ізраїльські друзі, шановні ізраільські співгромадяни, я рішуче заперечую ці абсурдні звинувачення! Будь-хто, знайомий зі мною, знає: я завжди найбільш суворим чином засуджував Голокост", – написав посол.

Він додав, що Голокост "є спільною ізраїльсько-українською трагедією" і залишається "смертельним ударом по серцю й душі кожного українця".

Мельник надіслав свого твіта у відповідь на заяву посольства Ізраїлю в Німеччині від 1 липня, в якій воно засудило слова українського дипломата як "перекручення історичних фактів, тривіалізацію Голокосту й образу всіх, кого вбив Бандера і його люди".

Україну закликали вступити до альянсу пам'яті про Голокост після слів посла в Німеччині

Нагадаємо, минулого тижня в інтерв’ю журналісту Тіло Юнгу український дипломат прокоментував історичні суперечки між Польщею та Україною щодо Степана Бандери. "Немає жодних доказів того, що бандерівці вбивали євреїв", – сказав Мельник, який також зазначив, що це наратив, який просуває Росія.

Коли в певний момент розмови журналіст заявив, що йому не зрозуміло, як людину, відповідальну за вбивство поляків і євреїв, можна назвати "героєм", Мельник рішуче заперечив цю думку і заявив, що Бандера не був масовим убивцею.

В МЗС України після цього пояснили, що слова Мельника не є офіційною позицією Києва, а Дмитро Кулеба провів телефонну розмову з польським візаві Збігнєвом Рау.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.