Поліція Нідерландів відкрила вогонь по фермерах-протестувальниках

Середа, 6 липня 2022, 11:59

Поліція Нідерландів відкрила вогонь по фермерах-трактористах, які протестували проти планів уряду зі скорочення викидів азоту у вівторок ввечері на півночі країни.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомило видання Politico.

Поліція заявила, що відреагувала на загрозливу ситуацію, коли фермери, які намагалися подолати блокаду і виїхати на шосе в регіоні Фрісландія, почали спрямовувати свої трактори на поліцейських та їхні автомобілі.

У Нідерландах фермери на знак протесту підпалили тюки сіна біля доріг

За даними поліції Фрісландії, їхні постріли поцілили по трактору, але ніхто не постраждав. Затримано трьох підозрюваних.

Внутрішній слідчий уряду Нідерландів заявив, що розслідує події застосування зброї поліцією.

Цього тижня нідерландські фермери протестували проти планів уряду, які можуть зажадати від фермерів використовувати менше добрив та скоротити поголів'я худоби, що може призвести до закриття деяких ферм.

Уряд Нідерландів хоче скоротити викиди оксиду азоту та аміаку з тваринництва до 2030 року. Згідно з планами, у деяких областях скорочення може сягнути 70%.

У відповідь фермери заблокували супермаркети, розподільні центри та дороги цього тижня. За повідомленнями ЗМІ, у середу вранці фермери проводять демонстрацію в аеропорту Гронінгена.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.