Фінляндія ухвалила закони для посилення безпеки на кордоні з Росією

Четвер, 7 липня 2022, 11:32

Парламент Фінляндії у четвер затвердив законопроєкт, який дозволить зводити загородження на кордоні з Росією.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомило агентство Reuters.

Законопроєкт був ухвалений кваліфікованою більшістю на тлі побоювань, що Росія може вжити заходів у відповідь у зв'язку з планами Фінляндії приєднатися до НАТО.

Президент Фінляндії затвердив передачу Україні оборонної допомоги на понад 20 млн євро

Закон також дозволить уряду ухвалити рішення про будівництво парканів або інших бар'єрів на кордоні та надсилати всі заяви про надання притулку в один або кілька прикордонних пунктів, таких як аеропорт.

Фінляндія має давню історію воєн із Росією, хоча в цей час вкрита лісом прикордонна зона між двома країнами позначена лише знаками та пластиковими смугами на більшій частині її 1300-кілометрової протяжності.

Раніше повідомлялося, що Фінляндія планує прикордонні загородження для зон підвищеного ризику та критичних зон – таких як пункти перетину кордону та території поряд із ними.

Фінляндія та Швеція подали заявки на вступ до НАТО 18 травня, після трьох місяців війни Росії проти України. Запрошення обох країн до Альянсу затвердили на саміті у Мадриді в червні.

Детальніше про це - у статті НАТО йде на кордон до Росії: як з'явилося історичне рішення та чого ще чекати від саміту в Мадриді

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.