Лідер "Грузинської мрії" відповів Арахамії на слова щодо санкцій проти Іванішвілі

Четвер, 7 липня 2022, 20:37

Лідер фракції "Слуга народу" у Верховній Раді Давид Арахамія натякнув на можливі західні санкції проти співзасновника "Грузинської мрії" олігарха Бідзіни Іванішвілі; у "Мрії" розкритикували його за ці слова.

Як пише "Європейська правда", про це повідомляють грузинські ЗМІ.

Давид Арахамія сказав що має "хороші новини" і що дізнався від Майкла Макфола, американського колеги в експертній групі щодо санкцій, що у наступному пакеті розглядаються санкції проти Бідзіни Іванішвілі та його найближчого оточення. Арахамія зауважив також, що ЄС вказав деолігархізацію серед умов, які має виконати Тбілісі для отримання статуса кандидата, і країні "потрібна допомога" у цьому питанні.

"Враховуючи те, що Іванішвілі та його команда захопили усі гілки влади у Грузії, звісно, виникає проблема, як від нього позбутися чи мінімізувати вплив. Усі силові структури контролюються представництвом Іванішвілі, політичні структури, уряд, ключові міністерства. Тому, на жаль, Грузія не може самостійно вибратися з цієї пастки. Міжнародні партнери будуть залучені у це питання і допоможуть вам швидко та ефективно. Чекаємо новин", - цитує "Грузія Онлайн" слова Арахамії в ефірі "Пірвелі". 

Лідер "Грузинської мрії" Іраклій Кобахідзе на брифінгу розкритикував Арахамію та ідею санкцій проти Іванішвілі, пише "Новости-Грузия". 

"Йдучи з політики у січні минулого року, Бідзіна Іванішвілі заявив, що залишить для своєї родини лише 200 млн доларів. Решта сум, включно з тими, що розміщені у банку Credit Suisse, повністю призначені для благодійного фонду. Коли якийсь Арахамія у такий час каже, що для Іванішвілі мають бути призначені санкції, це означає, що не один, а багато благодійних проєктів закриються… Вони під загрозою через якогось Арахамія, який створив серйозні проблеми для своєї країни і тепер хоче створити такі ж для Грузії", - відреагував Кобахідзе.  

Це вже не перша "сутичка заяв" між Арахамією і представниками правлячої партії Грузії. 

Нагадаємо, у червні Арахамія заявив, що Грузія нібито допомагає Росії обходити західні санкції. Один з депутатів "Мрії" заявив, що Арахамія "дозволяє собі зайве".

Після історичного червневого саміту ЄС прем'єр Грузії Іраклій Гарібашвілі звинуватив опозиційну депутатку Саломе Самадашвілі та Арахамію в тому, що вони нібито завадили Тбілісі отримати статус кандидата на членство в ЄС; Арахамія назвав цю заяву фейком. 

Арахамія виступав онлайн на великому антиурядовому мітингу 24 червня, також згадавши Іванішвілі як олігарха який може зашкодити Грузії вступити до ЄС. На мітингу дистанційно взяв слово і президент України Володимир Зеленський.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.