Литва сподівається на швидші зміни до міграційного законодавства ЄС

П'ятниця, 8 липня 2022, 17:22

Литва сподівається прискорити зміни до міграційного законодавства ЄС для запобігання зумисному використанню мігрантів, як це зробив Александр Лукашенко на кордонах Польщі та Литви влітку-восени 2021 року.

Про це, як повідомляє LRT, заявила міністерка внутрішніх справ Литви Агне Білотайте, пише "Європейська правда". 

Білотайте розповіла, що буде піднімати питання на зустрічі міністрів внутрішніх справ ЄС у Чехії, яка щойно перейняла головування у Раді ЄС та відзначала, що планує приділити особливу увагу міграційному питанню.

Міністри планують обговорити безпекову ситуацію у регіоні, допомогу Україні й Молдові та питання міграції. 

Агне Білотайте зазначила, що сподівається на підтримку Чехії у тому, щоб швидше змінити законодавство ЄС і уможливити ефективне реагування, якщо мігрантів знову почнуть використовувати як інструмент гібридної війни. За її словами, попри те, що розмови про це тривають вже рік, ЄС досі фактично нічого не зробив, щоб країни-члени могли краще захищатися від гібридних атак білоруського режиму та щоб системою отримання притулку не зловживали.  

Нагадаємо, Литва й Польща влітку-восени 2021 року потерпали від міграційної кризи, штучно створеної Александром Лукашенком. Обидві країни після цих подій почали будувати паркан на кордоні з Білоруссю, Польща нещодавно закінчила будівництво 186-кілометрової стіни. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: