У Білорусі знищені ще два місця поховань польських солдатів

фото
П'ятниця, 8 липня 2022, 20:56

У Гродненській області Білорусі протягом п’ятниці повідомили про зникнення двох місць поховань польських солдатів Армії Крайової.

Про це повідомляє "Європейська правда".

Польський телеканал Belsat повідомив із посиланням на читачів про руйнування місця поховання 89 польських партизанів Армії Крайової біля села Качичі, які загинули у січні 1945 року під час бою з внутрішніми військами НКВС.

 
Фото: Belsat

Видання зазначає, що ще у 2021 році на надгробках було видно сліди вандалізму – їх облили чорною фарбою чи бітумом.

А заступник голови Союзу поляків Білорусі Марек Заневський у Facebook заявив про знищення місця поховання солдатів Армії Крайової у Волковиську.

 
Фото: Марек Заневський

Нагадаємо, кількома днями раніше міністерство закордонних справ Польщі засудило знесення в білоруському селі Мікулішкі поховання солдат Армії Крайової, яка у Другу світову війну воювала проти нацистської Німеччини.

Водночас МЗС Білорусі заявило, що ніхто не руйнував тамтешнє поховання польських солдатів, бо його не було офіційно зареєстровано.

Зазначимо, що за кілька днів до інциденту МЗС Польщі висловило протест проти осквернення у Білорусі пам'яток полякам та їхніх могил. Наголошувалося, що це відбувається головним чином на території Гродненської області, де розташовано близько 550 місць упокою польських солдатів, учасників народних повстань

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: