Німеччина відреагувала пропозицію не видавати візи росіянам

Понеділок, 1 серпня 2022, 16:48

У МЗС Німеччини заявили, що наразі немає рішення на європейському рівні, яке уможливило б припинення видачі шенгенських віз громадянам Росії.

Про це у коментарі DW сказав представник МЗС Німеччини Крістофер Бургер, повідомляє "Європейська правда".

Бургер зазначив, що з 25 лютого на рівні ЄС діє рішення ради з міжнародних відносин про часткове скасування угоди про полегшення візового режиму з Росією.

У ЄС кажуть, що не можуть повністю заборонити видачу шенгенських віз росіянам

Особливо це стосується скасування безвізового в'їзду для власників дипломатичних паспортів та скасування полегшеної процедури для членів парламенту та уряду.

"Що стосується видачі віз, то скасування видачі шенгенських віз може бути введене лише на підставі консенсусу між усіма країнами Шенгенської угоди, а зараз такого рішення немає", - сказав Бургер.

Наприкінці липня уряд Естонії затвердив рішення, яке забороняє надавати російським громадянам тимчасовий дозвіл на проживання або візи з метою навчання в країні. 

Влада Естонії також заборонила влаштовуватися на роботу громадянам Росії та Білорусі у разі наявності посвідки на проживання, наданої іншою державою-членом ЄС.

Міністр закордонних справ країни Урмас Рейнсалу заявив, що Естонія наприкінці серпня на зустрічі із главами МЗС Євросоюзу запропонує закрити росіянам в'їзд та повністю припинити видачу віз на рівні ЄС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.