США вважають, що Північна Корея готується до нового ядерного випробування

Понеділок, 1 серпня 2022, 20:33

Державний секретар США Ентоні Блінкен на десятій оглядовій конференції Договору про нерозповсюдження ядерної зброї у понеділок заявив, що Північна Корея готується здійснити чергове, вже сьоме випробування ядерної зброї.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Yonhap.

"Ми зібрались разом у критичний момент. КНДР продовжує розширювати свою незаконну ядерну програму та продовжує неодноразові провокації проти регіону. Тоді як ми з вами сидимо тут, Пхеньян готується провести своє сьоме ядерне випробування", – сказав Блінкен.

Також держсекретар США підкреслив важливість Договору про нерозповсюдження ядерної зброї та нагадав, що Іран "залишається на шляху ядерної ескалації".

Посадові особи США і Південної Кореї раніше також говорили, що Пхеньян готується до нового випробування, але не оцінювали таку можливість як реальну в найближчий час. Нині ж, за їхньою оцінкою, КНДР завершила всі приготування до цього.

Північна Корея стала єдиною державою в історії, яка вийшла з Договору про нерозповсюдження ядерної зброї у 2003 році. Відтоді вона провела шість ядерних випробувань, останнє – у вересні 2017 року.

Як повідомлялося, президент США Джо Байден висловив готовність укласти з Росією новий договір про контроль над ядерною зброєю замість нинішнього про стратегічні наступальні озброєння (СНО-3), дія якого завершується у 2026 році.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: