У Німеччині через посуху рівень води у Рейні місцями досяг історичного мінімуму

Вівторок, 16 серпня 2022, 17:37

Через посуху рівень води у Рейні продовжує знижуватися і на окремих ділянках впав до нуля.

Як пише "Європейська правда", про це повідомляє Spiegel.

Нульовий рівень води на окремих ділянках річки у вівторок зафіксували в районі міста Еммеріх біля кордону з Нідерландами. Пообіді у понеділок рівень води там становив 2 см. Останній раз перед цим подібні мінімуми реєстрували у жовтні 2018 року, тоді рівень води коливався на рівні 4 см. 

У даному випадку йдеться про рівень води за шкалою, що показує різницю між поверхнею води та "нульовим рівнем", але не найглибшим місцем у руслі. Так, у фарватері біля Еммеріха глибина все ще досягає 2 метрів, але роботу пароплавів на Рейні вже призупинили. 

В асоціаціях німецьких промисловців побоюються серйозних наслідків через те, що Рейн щонайменш деякий час не зможе функціонувати як транспортна артерія і возити вантажі можливо тільки невеликими партіями. Перелаштування логістики сировини для промислових гігантів на залізницю й автотранспорт має свої труднощі через черги та нестачу водіїв. 

Вкрай низький рівень води спостерігається і на багатьох інших європейських річках. 

Як повідомлялося, у Нідерландах, Німеччині та Чехії знову видно так звані "голодні камені" на деяких ділянках річок, де рівень води через посуху опустився до рекордно низьких показників.

За попередніми оцінками, цьогорічна посуха може стати найгіршою за останні 500 років. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.