Канада виділила Україні $40 млн для допомоги у зберіганні зерна

Середа, 3 серпня 2022, 16:08

Канада виділила 40 млн доларів США (52 мільйони канадських доларів) для розв’язання проблеми дефіциту зерносховищ в Україні.

Про це повідомила пресслужба Міністерства аграрної політики та продовольства, пише "Європейська правда".

Новий проєкт за фінансової підтримки Канади розпочала Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО).

У Німеччині наполягають на створенні альтернативних маршрутів експорту зерна з України

Ініціатива дозволить забезпечити зберігання додаткових 2,4 млн тонн зерна у 2022-2023 роках разом із відповідною технічною підтримкою та обладнанням. 

Цей проєкт доповнює допомогу у розмірі 17 млн доларів США, нещодавно надану урядом Японії для забезпечення зберігання 1 млн тонн зерна.

У цьому сезоні, з початком збору озимих культур у липні та ярих – трохи пізніше у році, в Україні очікують зібрати до 51,1 млн тонн зернових.

Із загальної місткості зерносховищ у 75 млн тонн, 14% сховищ пошкоджено або зруйновано, 10% перебувають на окупованій Росією території, а близько 30% залишаються заповненими 22 млн тонн торішнього врожаю, готового до експорту, свідчать дані українського уряду.

Ердоган: "зерновий коридор" можливий завдяки особливим відносинам Туреччини з Україною і РФ

"Завдяки фінансуванню, наданому Міністерством закордонних справ Канади, ФАО надасть засоби для тимчасового та постійного зберігання зерна, включаючи поліетиленові рукави для зберігання зерна, завантажувально-розвантажувальне обладнання та довгострокові модульні сховища, орієнтовані на малі та середні фермерські господарства у 15 областях", – зазначив П’єр Вотьє, голова офісу ФАО в Україні. 

Крім того, ФАО закупить лабораторне обладнання на суму до 2 млн доларів США для підтримки шести стратегічних лабораторій для проведення тестувань для виявлення хвороб тварин відповідно до правил безпечної торгівлі Всесвітньої організації охорони здоров’я тварин.

Нагадаємо, 3 серпня у Туреччині завершили інспекцію першого судна з українським зерном.

2 серпня Міністерство оборони Туреччини підтвердило прибуття зерновоза RAZONI з українським збіжжям – першого судна, яке вирушило в межах "зернової угоди" між Україною, Туреччиною, ООН і Росією.

Читайте також: Стамбул як "Мінськ": що отримає Росія від Заходу у "зерновій угоді" та поза нею.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: