У прем’єрки Естонії знизився рейтинг на тлі дискусії про знесення радянських пам’ятників

Вівторок, 30 серпня 2022, 11:50

Рейтинг прем’єр-міністра Естонії Каї Каллас знизився, але вона все одно не поступилася позицією найкращого кандидата на посаду прем'єра навіть у серпні, під час інтенсивних дискусій про перенесення радянських військових пам'яток.

Про це свідчать результати опитування, проведеного соціологічною службою Turu-uuringute AS на замовлення Eesti Päevaleht, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на ERR.

Порівняно з результатами останнього опитування, популярність Каї Каллас знизилася з 32% до 27%. Востаннє підтримка Каллас становила 27% у квітні.

Популярність голови Центристської партії Юрі Ратаса знизилася на три відсоткові пункти - зараз його хочуть бачити на посаді прем'єр-міністра 19% респондентів.

Підтримка зросла лише у голови партії "Естонії 200" Крістіни Каллас та голови Соціал-демократичної партії Лаурі Ляєнеметса. Проте їхня підтримка зросла лише на один процентний пункт - у Крістіни Каллас з 5 до 6%, а у Лаурі Ляєнеметса - з 2% до 3%.

Опитування завершилося 17 серпня - наступного дня після перенесення нарвського танка до Естонського військового музею у Віймсі.

Нагадаємо, за розпорядженням уряду Естонії 16 серпня у місті Нарва та його найближчих околицях було перенесено шість монументів із радянською військовою символікою, у тому числі танк Т-34. Танк відвезли у військовий музей неподалік від столиці.

Читайте також: Символ окупації: як Естонія завершує декомунізацію у найбільш проросійському місті країни.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: