Латвія починає готуватися до економії енергоресурсів в опалювальний сезон

Четвер, 4 серпня 2022, 11:14

Уряд Латвії починає готувати заходи економії енергоресурсів під час наступного опалювального сезону з огляду на можливі проблеми з їхньою доступністю.

Про це повідомляє Delfi, пише "Європейська правда".

Прем’єр Криш’яніс Каріньш розпорядився, щоб міністерства надали Мінекономіки плани заходів для своїх установ та компаній і які об’єми розраховують заощадити завдяки цьому. 

В Іспанії заклади зобов’язали обмежити роботу кондиціонерів, а крамниці – вимикати світло на ніч

"Росія продовжує свою варварську війну проти України і за допомогою енергетичного шантажу намагається одночасно послабити та розколоти членів ЄС у питанні підтримки України. Росія не отримає успіху, якщо ми об’єднано подобаємо ці виклики. Тож я дав розпорядження усім міністрам і державній канцелярії готувати заходи заощадження енергії", - прокоментував прем’єр. 

Нагадаємо, 30 липня російський газовий монополіст "Газпром" заявив, що припинив постачання до Латвії через нібито порушення покупцем умов відбору.

Латвія вирішила повністю відмовитися від російського газу з 1 січня наступного року. Підтримані Сеймом поправки до Закону про енергетику передбачають диверсифікацію маршрутів постачання природного газу та забезпечення стратегічних запасів природного газу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.