У Молдові ліквідують "держагентство моральності" – його 20 років тому створили комуністи

П'ятниця, 5 серпня 2022, 17:01

Уряд Молдови вирішив ліквідувати Державне агентство з питань захисту моралі, яке існувало понад 20 років.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на NewsMaker.

Зазначається, що відповідний проєкт рішення кабінету міністрів Молдови розгляне 10 серпня. Відповідно до нього, майно, що перебуває в управлінні Агентства, та його архівна спадщина після ліквідації перейдуть у власність міністерства культури.

Згідно з проектом рішення, звільнення працівників Державного агентства з питань захисту моралі здійснюватиметься згідно з нормами чинного законодавства.

Міністерство культури протягом 30 днів з дня оприлюднення рішення утворить ліквідаційну комісію, яка забезпечить ліквідацію. Так само буде створена комісія з передачі матеріалів, яка протягом 30 робочих днів забезпечить їх передачу до Мінкульту Молдови.

Державне агентство з питань захисту моралі було створено в Молдові у 2001 році за ініціативою Комуністичної партії. Одним із його рішень стала заборона "порноканалів" на телебаченні у 2013 році.

Нагадаємо, два роки тому штучний пляж, який відкрили у центрі Вільнюса на Лукішкській площі, розпалив бурхливі дискусії серед громадськості та литовських парламентарів про громадський порядок і мораль.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.