Спека в Італії: у пересохлому руслі річки знайшли бомбу часів Другої світової

Понеділок, 8 серпня 2022, 08:30

В Італії у висохлому через сильну спеку руслі річки По виявили нерозірвану 450-кілограмову бомбу часів Другої світової війни.

Про це йдеться в матеріалі BBC, пише "Європейська правда".

Бомбу знайшли у липні рибалки поблизу села Борго Віргіліо в Ломбардії на березі річки, великі ділянки якої висохли через найсильнішу посуху в Італії за 70 років.

У Франції послабили вимоги до роботи п’ятьох АЕС через сильну спеку

Нерозірвана бомба, за словами італійських військових, містила 240 кг вибухівки.

Близько 3000 жителів прилеглих районів були евакуйовані, щоб вибухотехніки могли безпечно здійснити контрольований вибух у неділю.

Повітряний простір та річковий рух у цьому районі також закрили на короткий час.

По є найдовшою річкою Італії, яка тече від південно-західних Альп до Адріатичного моря. Щорічні супутникові знімки, зроблені цього року, показують розширення ділянок висохлого русла в результаті надзвичайної посухи.

Минулого місяця італійські чиновники оголосили надзвичайний стан для територій навколо річки По, яка зрошує близько третини сільськогосподарського виробництва країни.

Через спеку та відсутність опадів протягом останніх місяців її течія настільки ослабла, що солона морська вода почала просочуватись в річку, знищуючи врожай.

Як повідомлялося, ще з червня окремі райони Італії запровадили заходи економії води через посуху, а температурні показники перших 7 місяців року дозволяють припускати, що 2022 рік стане для країни найспекотнішим в історії спостережень.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.