В ОП очікують на посилення Чорногорією санкцій проти Росії

Вівторок, 9 серпня 2022, 14:47

В Офісі президента розраховують, що Чорногорія на двосторонньому рівні посилить санкції проти РФ і закриє усі порти для російських суден.

Про це, як передає "Європейська правда", написав у Facebook заступник голови Офісу президента Ігор Жовква після розмови з радником прем’єр-міністра Чорногорії з питань зовнішньої політики Джордже Радуловичем.

"Подякував Чорногорії за приєднання до запроваджених санкцій ЄС та висловив очікування щодо їхнього посилення на двосторонньому рівні. Окремо наголосив на необхідності закриття усіх чорногорських портів для російських суден" - написав Жовква.

Він також поінформував Радуловича про актуальну безпекову ситуацію у контексті військової агресії Росії та висловив вдячність Чорногорії за тверду й незмінну політичну підтримку України.

Сторони також засудили вбивство українських військовополонених в Оленівці та атомний тероризм, до якого Росія вдається на найбільшій у Європі Запорізькій АЕС.

Крім того, під час розмови йшлося про процес вступу України до ЄС.

"Підтвердив готовність вивчити досвід Чорногорії, яка пройшла шлях від кандидатства до початку переговорів про вступ і вже попередньо закрила деякі з глав відповідної угоди. Цей досвід потрібен Україні саме зараз, коли ми рухаємося до наступного етапу євроінтеграції - відкриття переговорів про вступ України до ЄС" - заявив заступник глави ОП.

Нагадаємо, Скупщина (парламент) Чорногорії 30 липня ухвалила резолюцію щодо воєнної агресії Росії проти України, яка засуджує російське вторгнення, спрямоване проти українського суверенітету й територіальної цілісності, цивільного населення й майна.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.