Нічну підсвітку Ейфелевої вежі вимикатимуть раніше для економії електроенергії

Неділя, 11 вересня 2022, 11:36

Міська рада Парижа в межах заходів з економії електроенергії домовилася вимикати нічне освітлення Ейфелевої вежі о 23:45, а не 01:00 – відповідні заходи будуть анонсовані наступного вівторка.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на AFP.

Президент Товариства експлуатації Ейфелевої вежі Жан-Франсуа Мартін заявив, що це – "винятково символічний жест", покликаний показати участь однієї з найвідоміших пам’яток світу в економії електроенергії.

Ейфелева вежа освітлюється 339 прожекторами, які вмикають із настанням сутінок. Крім того, на початку кожної години на п’ять хвилин освітлення пам’ятки мерехтить. У четвер у зв’язку зі смертю королеви Великої Британії Єлизавети II мерехтіння не було, а освітлення вимкнулося опівночі.

Тепер же, в межах заходів з економії електроенергії, воно регулярно вимикатиметься о 23:45 – приблизно в цей час Ейфелеву вежу покидають останні відвідувачі.

За даними Товариства експлуатації Ейфелевої вежі, на нічне освітлення припадає 4% річного споживання пам’яткою електроенергії.

Ейфелева вежа – одна з найбільш відвідуваних пам’яток Франції та світу. Після скасування всіх обмежень у зв’язку з пандемією коронавірусу на початку 2022 року до неї щодня приходять понад 20 тисяч людей.

Нагадаємо, за даними ЗМІ, з 2010 року Ейфелева вежа в Парижі потерпає від корозії металу і без негайного ремонту може зазнати руйнувань.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: