Суд ЄС залишив чинним штраф проти Google у понад 4 млрд євро

Середа, 14 вересня 2022, 12:27

Суд Європейського Союзу погодився з антимонопольними регуляторами ЄС в тому, що компанія Google зловживала своїм домінуючим становищем, але зменшив штраф на 5% через розбіжності в одному пункті.

Про це пише "Європейська правда".

"Суд значною мірою підтверджує рішення Комісії про те, що Google наклав незаконні обмеження на виробників мобільних пристроїв Android і операторів мобільних мереж, щоб зміцнити домінуюче становище своєї пошукової системи", - йдеться у рішенні.

Для того, щоб краще відобразити тяжкість і тривалість порушення, суд вважає за доцільне накласти на Google штраф у розмірі 4,125 мільярда євро, оскільки його аргументація в деяких аспектах відрізняється від аргументації Комісії.

У своєму рішенні від 2018 року Комісія заявила, що Google використовував Android для зміцнення свого домінування в загальному пошуку в Інтернеті за допомогою платежів великим виробникам і операторам мобільних мереж і обмежень.

Комісія наклала на Google штраф у розмірі майже 4,343 мільярда євро. Це найбільший штраф, який будь-коли накладав антимонопольний орган у Європі.

Нагадаємо, проти компанії Google готуються судові позови у Європейському Союзі та Великій Британії на загальну суму 25 мільярдів євро за звинуваченням у нечесній конкуренції на ринку цифрової реклами.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.